de 1e dag
Door: marjo1989
Blijf op de hoogte en volg Marjo
19 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Kearney City (historical)
Na een reis van 21 uur, gisteravond laat eindelijk aangekomen in Kearney, super moe natuurlijk! Maar meteen al een hoop nieuwe mensen ontmoet. Ik viel zowat om van de slaap, dus ben na 2 uur nog meer mensen te hebben ontmoet, mn bed ingedoken, waar ik nonstop geslapen heb tot en met 8 uur. Vandaag was voornamelijk een hoop registratie rompslomp, niet echt mijn grote favoriet, maar iedereen is wel enorm behulpzaam, dus echt veel hoef ik zelf niet te doen, dan behalve erbij te zijn:). Dat komt mooi uit, want helemaal 100% vol energie ben ik nog niet.. Ik deel mijn kamer hier samen met Lacey, ook heel aardig. Het licht is ietsje minder gezellig, tlbuis licht, maar alles went zullen we maar zeggen. Het gebouw waarin ik woon is supermooi, met een ' entrance' met allemaal lekkere stoelen en banken, en vlak naast mijn kamer staat een piano:). Verder, vertelde dr. Davis, onze mentor hier, dat er een muziekgebouw is, met 28 prive piano's waar ik gebruik van mag maken, ook van de vleugels. Oftewel een soort van marjo-paradijs. Mijn grootste bezigheid vandaag was lessen inschrijven, want uiteindelijk nogal lastig ging, aangezien ik blijkbaar van alles uitgekozen had wat er dus net niet was. Maar daar staat tegenover dat ik hier waarschijnlijk wel pianolessen mag gaan nemen, en ballroomdancing! Mijn andere vakken zijn allemaal ietsje anders, maar lijken me ook leuk. Voor sommige moet ik nog toestemming krijgen, dus dat is dan weer bezigheid 1 voor morgen. Veel nieuwe indrukken, maar ik zal het proberen niet te lang te maken:). Het eten is hier in ieder geval een heeel ander verhaal dan in nederland. een enorme zaal, vol met werkelijk van alles en nog wat. donuts, koekjes, ijs, groente, fruit, cereals, pizza, warm eten, sausjes, broodjes, bagels etc. etc. En van al dit lekkers mag je onbeperkt (je betaald 1 vast bedrag voor het hele semester) pakken,wat sommige mensen heel letterlijk nemen.. Maar ik heb me beheersd, en ben langs al dat lekkers gelopen, voor een gewone lunch.. Over uitgebreid gesproken, is de campus hier ook echt gigantisch! zo'n beetje de omtrek van heel middelburg, maar dan is alles van de universiteit.. Ik loop tot nu toe nog maar gewoon achter iedereen aan, want heb geen idee waar alles is. Vanavond na het eten brengt Lacey me met de auto langs wallmart, aangezien ik een bed heb zonder kussen, en een dekentje waarvan ik de hygiene een beetje in twijfel trek. Overigens mocht ik vannacht van haar een extra kussen lenen. Verder nog wat dingen halen als slippers e.d. De wc's zijn hier trouwens ook nog een hele belevenis! Ze hebben geen deuren, maar douchegordijnen, beetje raar,soort van campingidee. Maar als het goed is komen daar nog deuren in.. Dat was het even voor nu, groetjes vanuit Nebraska!
19 Augustus 2010 - 21:33
Harold & Caroline:
Hoi Marjo,
Goed om te horen dat je veilig bent aangekomen.
Lijkt me lastig om jezelf te begeleiden op 28 piano's terwijl je aan het ballroom dansen bent ! Benieuwd wat de overige vakken zullen brengen.
Groeten uit Hilversum -
20 Augustus 2010 - 13:30
Willeke:
Ha Marjo! Supertof dat je je blog bij gaat houden! Ik heb me ingeschreven hoor! Een heel goede tijd en succes met wennen aan alles!
willeke -
20 Augustus 2010 - 13:31
Grace:
Hey Marjo,
Leuk om je belevenissen hier te kunnen lezen. Geniet van je tijd daar!
Jonathan,Grace en Noa -
20 Augustus 2010 - 18:11
Lisanne:
Hee Marjo,
dan ben je eindelijk in USA! Zo te horen ook heel anders dan Middelburg ;). Ik wens je daar een hele toffe tijd toe!
Gods zegen.
Liefs L