Zoemende muggen en stalkende vliegen
Blijf op de hoogte en volg Marjo
24 Juli 2012 | Nederland, Amsterdam
Maar voordat ik begin aan mijn plicht als student, herinner ik mezelf even aan de ‘leuke’ dingen die ik al heb meegemaakt
- plasje met winst
Op weg naar Italië stoppen we om de zoveel uur bij de benzine-pomp. Hoewel je verwacht dat men naar een benzine-pomp gaat om te tanken, hebben wij meestal andere doeleinden, te weten ijs kopen, koffie drinken en, niet te vergeten, voor een plas-pauze. Nou heb je langs de auto-bahn van die wc’s met muziek, van die rare deuntjes, waardoor het lijkt of je in een tropisch oerwoud bent, terwijl je eigenlijk gewoon langs de duitse autobahn zit. Maar ok. Voordat je toegang krijgt tot deze heuse attractie, waar de wc zichzelf doortrekt en daarna zichzelf ook schoonmaakt, moet je eerst ook toegang betalen. Eerst was dit 50 cent, tegenwoordig moet je maar liefst 70 cent betalen, het is tenslotte crisis-tijd, ook voor de muziek-makende-wc-verschaffers. Aangezien ik geen contant geld op zak had, gooi ik mijn geleende muntjes in de automaat. Daar staat tegenover dat je wel een tegoedbon krijgt t.w.v. 50 cent die je dan in het restaurant kan besteden (aan koffie, en daarna moet je dan weer plassen bij de volgende benzinepomp: daar is over nagedacht). Maar voordat ik mijn geld erin gooi, zie ik dat iemand zijn waardebon niet heefy meegenomen. Als echte nederlander stak ik die natuurlijk meteen in mijn zak, en tegelijkertijd met mij gaat iemand anders door het poortje links heen, en laat zowaar ook haar kaartje liggen. Zonder lang na te denken pak ik ook dat kaartje en nadat ik ook mijn eigen kaartje meeneeem realiseer mij later trots dat je dus zelfs geld kan verdienen met plassen .
- vliegenplaag
Hier in Italië hebben wij door de jaren heen een hoop insecten getrotseerd. Waren het eerst schorpioenen, en vervolgens muggen, dit jaar hebben de vliegen het op ons gemunt. Ik snap nu eindelijk waar de uitdrukking “vlieg-op” vandaan komt. Bleven ze nou gewoon op de muur zitten, dan had ik er niet zo’n probleem mee, maar ze zoemen om je hoofd, hebben bedacht dat ze het liefst op mijn neus zitten, en als je ze wegslaat komen ze na een kort rondje om je hoofd weer precies op hetzelfde plekje zitten. Ik kon me nu opeens helemaal inleven in paarden en koeien, die ook altijd met al die vliegjes op hun ogen zitten.. Mijn moeder heeft nu wel een nieuwe hobby gevonden. ’s Avonds staat zij met vliegenmepper in haar hand en haar gezicht vastberaden in het midden van de kamer, en begint haar slachttocht door het huis. Trots telt ze alle vliegjes die sneuvelen, en op 1 avond werden er maar liefst 50 doodgeslagen. Hoewel je verwacht dat er geen vliegen meer over zouden moeten zijn, zit het de volgende dag weer gewoon vol.
- mug doodslaan
Naast mijn nieuwe aversie tegen vliegen, heb ik mij wel eens afgevraagd, en velen met mij denk ik, waar het bestaan van de mug toe dient? Maar laatst, midden in de nacht, vond ik daar het antwoord op. Ik lag heerlijk in mijn bed, klaar om te gaan slapen, toen ik hem hoorde… zzzzz…..toen weer een poosje niks… en toen weer… zzzzzzzzzzZZZZZZZzzzzzz……. Stiekem hoopte ik dat hij weg zou gaan naar mijn ouders’ kamer ofzo, maar bedacht me toen dat dat geen aardige gedachte was van mij. In plaats van de hele nacht wakker te gaan liggen, besloot ik toch maar uit bed te stappen, het licht aan te doen, en op muggenjacht te gaan. Hoewel je hem de hele tijd hoort in het donker, zodra het licht wordt en je hem zoekt, besluit hij opeens afstand van je te nemen. Maar goed, ik hield de muren goed in de gaten en benoemde Petra tot mijn mede-muggen-opspoordster, en vond hem. Ik klom snel op mijn bed, klapte een paar keer mis, maar toen had ik hem! Tussen mijn handen; pets! Met een gevoel van overwinning keek ik naar mijn hand, en toen wist ik dus opeens waarom er muggen zijn. Niets dat zoveel voldoening geeft als een mug doodslaan midden in de nacht.
Maar goed, nu is het dus tijd geworden voor mijn paper..
Arriverdeci!!
Marjo
27 Juli 2012 - 23:30
Jonathan, Grace En Noa:
Geweldig om weer te lezen over je avonturen.
Slaap lekker!